Soe tofusalatFoto: Jaan Heinmaa
Aasia köök
10. aprill 2012, 05:38

Soe tofusalat

Soe tofuslaat maitseb hästi koos röstitud saiaga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
3 tk Porgand
1 hele osa Porrulauk
1 tk Paprika
1 tk Rullkõrvits (noor ja väike)
100 g Päikesekuivatatud tomatid õlis
2 spl Õli +
2 spl Vesi
400 g Tofukuubikud marinaadis
Ingver (kuivatud, jahvataud)
1 peotäis Põld-võõrkapsas
MARINAAD TOFULE
2 osa Sidrunimahl
1 osa Sojakaste
Provancale maitseainesegu

Valmistamine
Lõika kooritud porgandid õhukesteks viiludeks, paprika, päikesekuivatatud tomatid ja rullkõrvits kangikesteks. Lõhesta porru valge osa ja pese voolava vee all kihtide vahelt välja sinna taime kasvamise ajal sattuda võinud muld. Lõika porrupooled õhukesteks viiludeks. Kuumuta porgandit ja porrut õli ja vee segus mõõdukal kuumusel kaane all 5 minutit. Lisa paprika ja rullkõrvits, riputa peale ingverit ning lase aeg-ajalt segades haududa veel 5 minutit ehk peaaegu pehmeks. Pane pannile tofukuubikud koos vedelikuga ja päikesekuivatatud tomatid ning kuumuta veel 5 minutit. Kata serveerimisvaagen salatilehtedega ja tõsta kuum salat nende peale. Serveeri koos pika saia või prantssaiaga.SOOVITUS:Tofukuubikute marineerimiseks võta Provancale maitsesegu, 1 osa sojakastet ja 2 osa sidrunimahla ning lase tofukuubikutel tund aega marinaadis maitsestuda.