Taipärane tofukaste riisinuudlitegaFoto: Daisy Lappard
Jaapani köök
10. aprill 2012, 05:39

Taipärane tofukaste riisinuudlitega

Tofu ja seened on kui kokku loodud. Kastmena on tofu mõnus ka siis, kui selle toiduainega esmakordselt tutvust teha.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tl Ingver (hakitud)
1 küüs Küüslauk
0.25 tl Tšilli (hakitud)
1 tl Punane karripasta
Sojakaste või
2 tl Kalakaste
0.5 tk Sidrun
120 g Tofu
6 tk Kirsstomat
5 tk Šampinjonid
0.5 tk Sibul
120 g Riisinuudlid

Valmistamine
1. Haki ingver, küüslauk ja tšilli hästi peeneks ning kuumuta pannil koos karripastaga.2. Poolita kirsstomatid ja seened ning lõika tofust kuubikud.3. Lisa esmalt pannile seened, kerge praadimise järel tofu ja mõne hetke pärast tomatid.4. Kuumuta pannil kõik läbi ja lisa soja- või kalakaste. 5. Samal ajal vala soolaga maitsestatud keev vesi riisinuudlitele ja lase neil kolm minutit paisuda. 6. Kurna paisunud nuudlid ja vala pannile.7. Pigista hulka sidrunimahl, sega pannisisu läbi ja serveeri värske peterselli või koriandriga. SOOVITUS:* Maitset andvate vürtside ja maitseainete kogumi asemel võid kasutada hoopis vokikastet, mis on n-ö mugavustoode, kus kõik maitsed juba kokku kombineeritud. Vokirooga võid serveerida ka muna- või klaasnuudlitega.