LinnupiimatortFoto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
5. aprill 2012, 05:41

Linnupiimatort II

Õhulist magusat täidist mahendab mõrkjas kakaobiskviitpõhi. Ülejäänud munavalgetest saab valmistada beseeküpsiseid või -torti.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
Ettevalmistus 1 tund 20 min + ahjus 20 min + tarretub 3–4 tundi

Koostisosad
3 tk Muna
1.5 dl Suhkur
0.75 dl Nisujahu
0.75 dl Kartulijahu
1.5 tl Küpsetuspulber
3 spl Kakao
TÄIDIS
12 tk Munakollane
3.5 dl Suhkur
12 tk Želatiinilehed
200 g Või
4 dl Piim
Sidruniessents (soovi korral veidi)
GLASUUR
100 g Tume šokolaad
30 g Või
2 spl Piim
2 spl Tuhksuhkur
Sidrunimahl

Valmistamine
Biskviidi jaoks vahusta munad suhkruga, sega jahud küpsetuspulbri ja kakaoga, sõelu munavahu hulka. Vala tainas rasvainega määritud lahtikäivasse 26 cm koogivormi. Küpseta 200 kraadi juures 15–20 minutit või kuni biskviit on küps (katsu tikuga). Jäta põhi jahtuma. Leota želatiinilehti külmas vees 10 min. Klopi munakollaseid suhkruga, kuni suhkur on lahustunud. Lisa piim, sega ja kuumuta nõrgal kuumusel, kuni kreem hakkab paksenema. Võta tulelt ja lahusta selles želatiin. Lase natuke jahtuda ja sega hulka sulatatud või ning tilguta pisut sidruniessentsi. Vala kreem vormi. Pane vähemalt 3–4 tunniks külmkappi. Glasuuri valmistamiseks murra šokolaad tükkideks, sega sulatatud võiga, lisa piim. Sega hästi läbi. Määri glasuur ühtlaselt koogile. Kaunistamiseks sega tuhksuhkur vähese sidrunimahlaga. Pane peene otsaga tordipritsi või kilekotti, millel lõika ots ära. Joonista tordile kaunistus.Kogus 12 lõiku.