Lõhetäidisega munadFoto: Jaan Heinmaa
Eesti köök
2. aprill 2012, 05:49

Lõhetäidisega munad

Munad on traditsiooniline lihavõtteroog kõikides maades, kus neid pühi tähistatakse. Soolane suupiste sobib pidusöömingu sissejuhatuseks.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
6 tk Muna (keedetud)
40 g Külmsuitsulõhe
2 tl Aedtill (hakitud)
1 tl Kappar
1 tl Dijoni sinep
1 spl Majonees
Must pipar
ÜRDIKASTE
2 spl Estragon (hakitud)
2 spl Murulauk (hakitud)
2 spl Petersell (hakitud)
1 küüs Küüslauk
1 dl Majonees
1 dl Hapukoor
1 tl Sidrunimahl
Sool
Must pipar

Valmistamine
Koori munad, lõika pikuti pooleks ja eralda rebud. Haki rebud ja sega hakitud suitsulõhe, hakitud tilli ja kapparitega. Lisa sinep ja majonees. Maitsesta pipraga ja hõõru ühtlaseks seguks. Täida munapooled ja suru kokku. Serveeri ürdikastmega. Kastme valmistamiseks püreeri kõik ained (v. a 3 viimast) kombainis või saumikseriga. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga.