Brüleekreem Vana TallinnagaFoto: Daisy Lappard
Prantsuse köök
2. aprill 2012, 05:45

Brüleekreem, väikese vungiga

Madalal temperatuuril küpsetatud muna-kooremass jääb kreemiselt siidine.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
8 tk Munakollane
100 g Suhkur
5 dl Rõõsk koor 35%-line
0.5 tk Vanillikaun
0.5 dl Liköör Vana Tallinn

Valmistamine
1. Klopi munad suhkruga lahti.
2. Lisa munasegu sisse liköör.
3. Kuumuta potis rõõsk koor koos vanillikaunaga ja lase seejärel pisut maha jahtuda.
4. Eemalda kuumutatud koorest vanillikaun ja sega omavahel koor ning munasegu.
5. Vala munamass väikestesse vormidesse ja küpseta 110kraadises ahjus 30–35 minutit.
6. Lase vormidel jahtuda ja tõsta vähemalt paariks tunniks külma seisma.
7. Enne serveerimist puista kreemile suhkur ja karamellista see leeklambiga.
SOOVITUS
* Enne segu vormidesse valamist võid selle sõelast läbi lasta, et tulemus oleks võimalikult kreemjas ja ilma tükkideta.
* Suhkrukihi karamelliseerimiseks on parim leeklamp, sobivad nii spetsiaalsed köögitarvikud kui ka ehituses kasutatavad väiksemõõdulised põletid.