Prantsuse köök

Brüleekreem, väikese vungiga 

Angelica Udeküll, 2. aprill 2012, 05:45
Brüleekreem Vana Tallinnaga Daisy Lappard
Madalal temperatuuril küpsetatud muna-kooremass jääb kreemiselt siidine.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
8 tk Munakollane
100 g Suhkur
5 dl Rõõsk koor 35%-line
0.5 tk Vanillikaun
0.5 dl Liköör Vana Tallinn

Valmistamine
1. Klopi munad suhkruga lahti.
2. Lisa munasegu sisse liköör.
3. Kuumuta potis rõõsk koor koos vanillikaunaga ja lase seejärel pisut maha jahtuda.
4. Eemalda kuumutatud koorest vanillikaun ja sega omavahel koor ning munasegu.
5. Vala munamass väikestesse vormidesse ja küpseta 110kraadises ahjus 30–35 minutit.
6. Lase vormidel jahtuda ja tõsta vähemalt paariks tunniks külma seisma.
7. Enne serveerimist puista kreemile suhkur ja karamellista see leeklambiga.
SOOVITUS
* Enne segu vormidesse valamist võid selle sõelast läbi lasta, et tulemus oleks võimalikult kreemjas ja ilma tükkideta.
* Suhkrukihi karamelliseerimiseks on parim leeklamp, sobivad nii spetsiaalsed köögitarvikud kui ka ehituses kasutatavad väiksemõõdulised põletid.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee