Küpsetised

Kohupiimakorbid 

Lia Virkus, 2. aprill 2012, 05:40
KohupiimakorbidFoto: Jaan Heinmaa
Kohupiimakorbid on mulle kui lapsepõlvenostalgia. Kohupiimatäidist pole raske teha ja saiakesed valmivad samuti lihtsa vaevaga. Naudi neid soovitatavalt ahjusoojana.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
25 g Presspärm (toasoe)
3 dl Piim (käesoe, võib olla ka vesi)
0.75 dl Suhkur
0.5 tl Sool
1 tk Muna
8.5 - 9 dl Nisujahu
75 g Või
KOHUPIIMATÄIDIS
400 g Kohupiimapasta
0.5 dl Manna
2 dl Piim
2 tk Muna
2 spl Või
2 spl Suhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
MÄÄRIMISEKS
1 tk Muna

Valmistamine
Valmista kõigepealt kohupiimatäidis. Selleks kuumuta piim keemiseni ja nirista pidevalt segades hulka manna. Kuumuta segades, kuni saad vedela pudru, seejärel sega hulka või. Jäta 10–15 minutiks jahtuma. Hõõru munad suhkrutega lahti ja sega koos kohupiimaga mannapudru hulka. Lase lõplikult jahtuda. Samal ajal valmista tainas. Selleks hõõru pärm soola ja vähese suhkruga vedelaks. Lisa ülejäänud suhkur, käesoe vedelik ja muna. Sega vähehaaval juurde jahu ja lõpu poole toasoe rasvaine, sõtku ühtlaseks. Jäta tainas rätiku alla kerkima 20–30 minutiks. Rulli siis 0,5 cm paksuseks ristkülikuks. Lõika väikese kausiga ümmargused kettad ja tõsta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lase räti all 15 minutit kerkida. Vajuta igaühesse klaasipõhjaga süvend, täida kohupiimatäidisega ja määri tainaääred lahtiklopitud munaga. Küpseta 225kraadises ahjus 20–22 minutit (pöördõhurežiimil 10–12 minutit) või kuni saiad on kuldkollased.Kogus 16 tükki.