Kalatoitude retseptid

Lillkapsa-forellivorm 

Angeelika Kang, 2. aprill 2012, 05:40
Lillkapsa-forellivorm Jaan Heinmaa
Vormiroog, milles võid lisaks lillkapsale kasutada ka teisi köögivilju, näiteks aurutatud spargelkapsast ja porgandit.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 tk Lillkapsas
500 g Forellifilee
Sool
Must pipar
Sidrunimahl
KASTE
50 g Või
1 dl Jahu
5 dl Piim
2 dl Rõõsk koor
Aedtill
150 g Riivjuust
Sool
Must pipar

Valmistamine
Lõika lillkapsas õisikuteks ning auruta või keeda soolakas vees peaaegu pehmeks. Lõika forellifilee suuremateks kuuubikuteks, maitsesta sidrunimahla, soola-pipraga. Kastme valmistamiseks sulata potis või, lisa jahu ja kuumuta umbes minut. Vala vähehaaval juurde piim, kastet pidevalt segades. Kuumuta segu, kuni see pakseneb. Vala juurde koor ja maitsesta hakitud tilli, soola ja mausta pipraga. Viimaks sega juurde riivitud juust. Lisa lillkapsaõisikud ja sega läbi. Aseta võitatud ahjuvormi põhjal forellitükid ning tõsta peale lillkapsasegu. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit. Serveeri keedetud või ahjukartulitega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee