Lõunasöögi retseptid

Köögiviljaga maksapihvid 

Raili Mikk, 2. aprill 2012, 05:40
Köögiviljaga maksapihvidFoto: Jaan Heinmaa
Kartul, porgand ja peekon muudavad maksa spetsiifilise maitse sootuks mahedamaks. Tasub proovida ka neil, kes seni pole maksa oma lemmikuks pidanud.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
400 g Maks (soovitavalt veisemaks)
100 g Peekon
1 tk Porgand
2 tk Kartul
1 tk Õun
1 tk Muna
0.25 tl Valge pipar
0.5 tl Majoraan
Sool

Valmistamine
Puhasta maks kelmest ja haki noaga peeneks või purusta köögikombainis. Haki peekon. Riivi kartulid, porgand ja õun. Sega kõik ained hoolega kokku ja maitsesta. Vormi kotletid, tõsta lusikaga pannile ja prae mõlemalt poolt madalal kuumusel vähemalt 5 minutit. Serveeri praetud sibula, pohlamoosi ja kartulipudruga.