Köögiviljaga maksapihvidFoto: Jaan Heinmaa
2. aprill 2012, 05:40
Köögiviljaga maksapihvid
Kartul, porgand ja peekon muudavad maksa spetsiifilise
maitse sootuks mahedamaks. Tasub proovida ka neil, kes
seni pole maksa oma lemmikuks pidanud.
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
400 g Maks (soovitavalt veisemaks)
100 g Peekon
1 tk Porgand
2 tk Kartul
1 tk Õun
1 tk Muna
0.25 tl Valge pipar
0.5 tl Majoraan
Sool
Valmistamine
Puhasta maks kelmest ja haki noaga peeneks või purusta köögikombainis. Haki peekon. Riivi kartulid, porgand ja õun. Sega kõik ained hoolega kokku ja maitsesta. Vormi kotletid, tõsta lusikaga pannile ja prae mõlemalt poolt madalal kuumusel vähemalt 5 minutit. Serveeri praetud sibula, pohlamoosi ja kartulipudruga.
Kommentaarid (0)