Itaalia köök

Roheline minestroone 

Lia Virkus, 26. aprill 2012, 06:18
Roheline minestrooneFoto: Jaan Heinmaa
Populaarse itaaliapärase köögiviljasupi roheline retseptiversioon sobib hästi just tervislikkust armastavale naisperele.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1.5 l Puljong (köögiviljadest)
1 tk Sibul
1 - 2 küünt Küüslauk
3 tk Kartul
1 dl Pastatooted (väikesed makaronid)
1 tk Porrulauk (roheline osa)
1 tk Paprika (roheline)
1 tk Spargelkapsas
2 tk Varsseller
200 g Herned (külmutatud või värsked)
Must pipar
1 - 2 tl Basiilik (kuivatatud)
Sool
SERVEERIMISEKS
Hapukoor (soovi korral)
Basiilik (värske)

Valmistamine
Haki sibul ja küüslauk ning kuumuta poti põhjas õlis. Lõika kartulid ja paprika õhukesteks viiludeks või ribadeks, sellerivarred ja porru väikesteks tükkideks. Spargekapsas tükelda väikesteks õisikuteks. Keeda köögivilju puljongis umbes 5 minutit, välja arvatud herned ja spargelkapsas. Lisa makaronid ja kuivatatud basiilik ning keeda veel 5 minuttit. Nüüd lisa spargelkapsas ja herned ning kuumuta korraks keemiseni. Maitsesta ja lase kaane all 5 minutit tõmmata, et maitsed ühtlustuksid. Serveeri hakitud maitserohelise ja hapukoorega.