Kasutajate retseptid

Vaba mehe Gabrieli kerad a la Kalamaja 

Toidutare, 6. märts 2008, 13:34

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
Vabas vahekorras maitse järgi: küpsised (ka maitsestamata kreeker), röstitud pähklid ja mandlid, rosinad, aperitiiv Gabriel, natuke konjakit, sulavõi, kuivatatud puuvili, shokolaad, cafe latte pulber (20 g pakike 500 g segu kohta), kakaojoogi pulber suhkruga, fariinisuhkur, kookospähkli röstitud laastud, choko maisi pallikesed jms. Võid võtsin ca 150 g 800 g segu kohta.

Valmistamine
Kuivad ained purustada peeneks, pähklid poolpeeneks, rosinad ja puuviljatükikesed Gabrieliga likku 20-ks minutiks (kui tahad kiiremini, siis paarkümmend sekundit mikroahjus kiirendab protsessi), shokolaad tykkideks noaga (mitte liiga pudiks) ja KÕIK kokku segada. Jäta natuke küpsise-pähkli-kookose segu alles, et saaksid peopesas vormitud ca 60 g-seid pallikesi selles puistes veeretada. (Mina lüdisin sulavõisse ka mõned Raffaello Ferrero mandlikreemiga pallid). Pallid külmkappi ja juba 30 minuti pärast võib serveerida. (Väike nipp: Pallid saad ühesuurused kui paned segu massi kausiga köögikaalule, nullid selle ära ja hakkad lusikaga parajaid portse võtma (pole vaja igat palli kaaluda :) kaalu näit näitab segu massi vähenemist - 60, -120, -180 jne).

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee