Quiche forelli ja brokoligaFoto: Jaan Heinmaa
Prantsuse köök
19. märts 2012, 06:36

Quiche forelli ja brokoliga

Klassikalisest prantsuse koorepirukast veidi erinev versioon, kuhu on lisatud forelli, krevette ja brokolit. Maitseb parimalt ahjusoojana. Tavalise juustu asemel võid kasutada ka veidi pikantsema maitsega juustu, nagu näiteks Šveitsi Apenzeller.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
3 dl Nisujahu
150 g Või
1 tl Sool
2 spl Vesi (külm)
TÄIDIS
300 g Forellifilee
Sool
Must pipar
100 g Kooritud krevett
1 tk Spargelkapsas ehk brokoli
3 tk Muna
3 dl Rõõsk koor 35%-line
Sool
Must pipar
1 küüs Küüslauk (soovi korral)
100 g Riivjuust
Murulauk (hakitud)

Valmistamine
Näpi jahu, sool ja või purutaoliseks massiks. Lisa vesi ja sega ühtlaseks tainaks. Keera tainas kilesse ja pane pooleks tunniks külmkappi. Lõika forellifilee kuubikuteks. Lõika brokoli õisikuteks ja auruta või keeda 1 minut. Sega omavahel munad, koor, sool, pipar, purustatud küüslauguküüs, riivitud juust ja hakitud murulauk. Rulli tainas jahusel laual ümmarguseks kettaks, mis on vormist 10 cm suurem. Tõsta tainas pirukavormi põhja ja servadele. Küpseta põhja 250-kraadises ahjus 7–10 minutit. Aseta eelküpsetatud põhjale forellikuubikud ning maitsesta need soola ja pipraga. Aseta peale ka krevetid ja brokoliõisikud. Vala üle muna-kooreseguga. Küpseta 200-kraadises ahjus veel 25 minutit.
Kogus 8 inimesele.