Vutimuna rohelise salati, kodujuustu ja idanditegaFoto: Sandra Urvak
Hommikusöögi retseptid
19. märts 2012, 06:35

Vutimuna rohelise salati, kodujuustu ja idanditega

Vutimunad pidavat olema ühed kõige kasulikumad asjad maailmas. Igavese nooruse ja tarkuse allikas! Jaapanis pakutakse lastele koolilõunaks keedetud vutimune just seepärast, et tõsta nende intelligentsitaset. Nii et igal hommikul selline salat ja Nobeli preemia ei ole kaugel.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
4 tk Vutimuna
100 g Kodujuust
1 peotäis Põld-võõrkapsas ehk rukola
Koriander (värske)
1 peotäis Roheline salat (omal soovil)
1 tl Kõrvitsaseemned (röstitud)
1 dl Idandid
1 tl Oliiviõli
1 tl Kõrvitsaseemneõli
Soolahelbed
SERVEERIMISEKS
Leib (must)
Või

Valmistamine
Keeda vutimune 2–3 minutit ja ”ehmata” külma vee all. Koori ja lõika pooleks. Sega kausis kodujuust, sinepilehesalat, rukola, koriander, idud, kõrvitsaseemned, oliiviõli ja vutimunad. Maitsesta soolahelveste ja röstitud kõrvitsaseemne õliga. Söö musta leivaga, millele on määritud ohtralt võid.