Prantsuse köök

Karamellkreem vanilliga 

Angeelika Kang, 19. märts 2012, 06:35
KaramellkreemFoto: Jaan Heinmaa
Prantslastel onl crème caramel ja hispaanlastel crema catalana, mis on sisuliselt üks ja seesama. Mõni valmistab seda rammusamalt – koorega, teine jälle lahjemalt. Mina kasutasin piima ja mune, maitseks vanilli.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 dl Suhkur
6 dl Piim
1 tk Vanillikaun või
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
1 dl Suhkur
3 tk Muna
3 tk Munakollane

Valmistamine
Karamelli valmistamiseks pane 1 dl suhkrut kastrulisse ja kuumuta seni, kuni suhkur karamellistub. Siis tõsta kastrul tulelt. lisa 2 sl vett, sega ühtlaseks ja vala siirup kuude väikesse kuumuskindlasse ahjuvormi. Kuumuta kastrulis piim ja vaniljekaun keemiseni, tõsta kastrul tulelt ja võta kaun välja. Sega omavahel suhkur, munad ja munakollased. Vala piim pidevalt segades munasegusse. Lõika vanillikaun pikisuunas pooleks ja kraabi seemned segusse. Kui kasutad vanillsuhkrut, lisa see segule nüüd. Vala piimasegu ahjuvormidesse. Tõsta vormid ahjupannile, kuhu vala nii palju sooja vett, et vormid oleksid poolenisti vees. Küpseta 180-kraadises ahjus 35–40 minutit. Jahuta 15 minutit ja kummuta serveerimisalusele.