Kiudainerikkad toidud

Peedi-kruubiroog 

Pille Enden, 19. märts 2012, 07:02
Peedi-kruubiroogFoto: Jaan Heinmaa
Maitsev nii iseseisvalt kui ka liharoa lisandina.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
25 minutit + 50 minutit kruupide keetmiseks + 20 minutit hautamiseks

Koostisosad
2 dl Odrakruup
1 tk Sibul
3 tk Peet
2 spl Õli
Kanapuljong või
4 dl Köögiviljapuljong
1 dl Riivjuust
2 spl Kappar
Salvei
Must pipar
25 - 50 g Või

Valmistamine
Pese kruubid ja keeda pehmeks, selleks kulub umbes 50 minutit. Koori ja haki sibul. Koori ja riivi peedid. Kuumuta potis õli. Lisa sibul ja kuumuta minutijagu. Lisa riivitud peet ja nõrutatud kruubid. Sega läbi ja lisa kuum puljong, nii et segu oleks kaetud. Hauta madalal kuumusel ilma kaaneta, kuni vedelik on enam-vähem aurustunud (selleks kulub umbes 15–20 minutit). Lisa roale riivjuust, kapparid, hakitud salvei ja must pipar. Pane peale võitükid. Vajadusel maitsesta soolaga.