TursamaksasalatFoto: Daisy Lappard
Kalatoitude retseptid
24. märts 2012, 07:38

Tursamaksasalat

Kuskussiga salat mõjub kergelt ja õhuliselt. Lisaks on vutimunade tervislikkuska juba legendaarne.

Kogus: kolmele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
110 g Tursamaks (konservist)
6 tk Vutimuna
0.5 tk Punane sibul
2 spl Kuskuss
2 spl Vesi
2 peotäit Roheline salat (lambasalat, jääsalat jne)

Valmistamine
1. Vala kuskussile keev vesi, lase mõni minut keeda ja seejärel keera kuumus maha ning lase kaane all haududa, kuni terad on valminud.2. Keeda vutimunad kõvaks ja lase maha jahtuda. Jahtunud munad koori ja poolita.3. Haki sibul ja pese salat.4. Nõruta tursamaksakonserv.5. Laota taldrikule salat, puista sellele kuskuss, hakitud sibul, tursamaks ja keedetud munad. SOOVITUS: * Kuskussi valmistamiseks võta alati võrdses koguses vett ja tangu. Siiski tasub lugeda pakendilt juhiseid, sest kuskussi eeltöötluse tase võib olla erinev.* Kui salat tundub kuiv, nirista peale sidrunimahlast ja oliiviõlist valmistatud kastet. Ära kasuta konserviõli, mis on salatiks liiga vänge.