Roheline karri brokoli ja veiselihagaFoto: Kristjan Lepp
Veiseliha retseptid
23. märts 2012, 07:00

Roheline karri brokoli ja veiselihaga

Mõnusalt kevadine karriroog.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 spl Roheline karripasta
4 dl Kookoskoor
4 dl Kanapuljong
3 küünt Küüslauk
1 tk Sibul
6 tk Laimileht (kuivatatud)
1 vars Sidrunhein
1 tk Spargelkapsas ehk brokoli
100 g Bambusevõrsed
200 g Veiseliha (välisfilee)
1 tl Kalakaste
1 spl Suhkur
1 tk Laim (pressitud mahl)

Valmistamine
Kuumuta karripastat vokkimispannis väheses õlis umbes 5 minutit, kuni aroomid hakkavad eralduma. Lisa hakitud küüslauk ja sibul ning ribadeks lõigatud veiseliha ja prae veel umbes 5 minutit. Lisa puljong ja lase keema tõusta. Nüüd lisa laimilehed, sidrunhein, kalakaste ja suhkur. Lase keema tõusta ja keeda umbes 30 minutit.Viimistle maitset kalakastme, laimimahla ja suhkruga. Seejärel lisa brokoliõisikud ja bambusevõrsed ning keeda veel umbes 5 minutit. Brokoli võiks jääda krõmps. Roheline karri peaks oma maitselt olema oluliselt mahedam kui punane. Serveeri rooga koos keedetud riisiga.