Kana-spinatikarriFoto: Jaan Heinmaa
Linnuliha retseptid
23. märts 2012, 07:00

Kana-spinatikarri

Magushapult terav versioon Tai moodi karriroast sobib serveerida nii supina kui pearoaks. viimasle juhul sobib hästi lisandiks mõni aromaatne pikateraline riis.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g Kanafilee
400 ml Kookospiim
200 ml Bambusevõrsed
1 peotäis Spinat
2 spl Punane karripasta
2 spl Kalakaste
2 spl Pruun suhkur või palmisuhkur
6 tk Kahvrilaim (lehed)
2 punast kauna Tšilli
Õli
SERVEERIMISEKS
Jasmiiniriis (keedetud)
1 - 2 tk Laim

Valmistamine
Lõika kanafilee suupärasteks tükkideks. Nõruta bambusevõrsed ja jäta ootele. Aja pannil õli tuliseks ja kuumuta seal karripasta. Lisa kanatükid ja prae pidevalt segades 2-3 minutit. Pane juurde kalakaste, suhkur ja laimilehed, sega läbi. Vala peale kookospiim ning hauta kana küpseks, milleks kulub umbes 5 minutit. Sega hulka värsked spinatilehed. Poolita tšillikaunad, puhasta seemnetest, lõika peenteks ribadeks ja sega karri hulka. Kes eelistab teravamat, võib tšilli viilutada roasse koos seemnetega. Lisa vajadusel soolssuse tõstmiseks kalakastet või maitse mahendamiseks palmisuhkrut. Serveeri kohe, pakkudes soovi korral juurde keedetud või aurutatud jasmiiniriisi. Aseta lauale ka laimiveerandikke, et sööjad võiksid oma suppi värske laimimahlaga maitsestada.