Linnuliha retseptid

Magushapu kalkuniroog 

Pille Enden, 12. märts 2012, 06:58
Magushapu kalkuniroogFoto: Jaan Heinmaa
Kiire vokiroog armastab köögivilju.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
250 g Kalkunifilee (ribadeks tükeldatud)
2 tk Paprika
1 tk Sibul
1 tk Varsseller
2.5 cm jupp Ingver
1 küüs Küüslauk
400 g Ananass (konservist)
1 spl Maisijahu
3 spl Sojakaste (tume)
1 spl Mesi
3 spl Palsamiäädikas
3 spl Õli
1 tk Laim (pressitud mahl)
Sool
Must pipar
SERVEERIMISEKS
40 g Mandlilaastud

Valmistamine
Poolita parikad, puhasta seemnetest ja lõika ribadeks. Koori sibul, viilita õhukeselt, viiluta sellerivars. Haki ingver ja küüslauk hästi peeneks. Nõruta ananassikonserv, säilita mahl. Lisa mahlale nii palju vett, et kokku oleks 1,5 dl. Sega maisijahu, sojakaste, mesi, palsamiäädikas, konservivedelik, sool ja pipar ja vala potti. Kuumuta segu, kuni see pakseneb; tõsta kõrvale. Kuumuta vokkpannil õli, lisa kaklunifileeribad, tükelda paprikad, sibul, seller, ingver ja küüslauk ning kuumuta 2-3 minutit. Lisa paksendatud kaste, ananssitükid ja laimimahl ning hauta vaiksel tulel 3-4 minutit. Serveeri riisi või nuudlitega. Puista serveerides peale kuival pannil röstitud mandlilaastud.