Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
Ettevalmistus 35 min + kerkib 1, 5 tundi + ahjus 16–18 min
Koostisosad
TAINAS
25 g Presspärm
1.5 dl Piim
0.75 dl Suhkur
1 tk Muna
6 - 6.5 dl Nisujahu
75 g Või
2 tl Sidrunikoor (riivitud)
1 tk Muna (määrimiseks)
PUISTESEGU
1 dl Nisujahu
0.5 dl Demerara suhkur
40 g Või
TÄIDIS
2 dl Rõõsk koor 35%-line
150 g Valge šokolaad
Tuhksuhkur
Valmistamine
Sulata pärm käesoojas piimas, lisa suhkur, muna, jahu, pehme või ja riivitud sidrunikoor. Sega ja sõtku, kuni tainas tuleb käte küljest lahti. Lase tunda aega soojas rätiku all kerkida. Haki puistesegu ained puruks ja pane taina kerkimise ajaks külmkappi. Kerkinud tainas rulli jahusel laual umbes 1 cm paksuseks, lase pool tundi kerkida ja määri pealt munaga. Puista peale puistesegu. Küpseta 200-kraadises ahjus 16–18 minutit. Võta ahjust ja lase jahtuda. Lõika horisontaalselt kaheks. Sulata valge šokolaad vesivannil. Vahusta koor ja sega šokolaadi hulka. Tõsta täidis alumisele tainapoolele ja tõsta teine pool peale. Raputa peale tuhksuhkrut.
Kogus 8 tükki.
Kommentaarid (0)