Lõunasöögi retseptid

Vürtsikad lihapallid mango-chutney'ga 

Lia Virkus, 9. aprill 2012, 05:29
Vürtsikad lihapallid mango-chutney´gaFoto: Jaan Heinmaa
Põneva maitsega hakkliharoog, millel saab teravust lisada erinevate teravate tomatikastmete ehk chutney’dega. Neid on olemas mango- ja ananassimaitselisi.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 kg Hakkliha
1 dl Riivsai
1 dl Piim
1 tk Sibul
2 tk Muna
2 spl Garam masala
2 spl Mango-chutney
Sool
Õli
KASTE
2 tk Sibul
4 küünt Küüslauk
2 tk Paprika (kollane)
4 tl Karri
1 purk Purustatud tomatid (400 g)
6 dl Kanapuljong
1 dl Mango-chutney
4 tl Sojakaste
Sool
Must pipar
4 tl Maisitärklis
KAUNISTAMISEKS
Basiilik (värske)

Valmistamine
Valmista esmalt kaste. Selleks haki sibulad ja purusta küüslauk. Lõika paprikad ribadeks ja hauta kõik õlis pehmeks. Maitsesta karriga ja hauta veel 1 minut. Lisa purustatud tomati konserv, vesi, puljongikuubikud, chutney ja soja. Hauta keskmisel kuumusel 10 minutit ning maitsesta soola ja pipraga. Lisa hulka väheses veetilgas lahustatud maisitärklis ja kuumuta veel 1 minut. Nüüd valmista lihapallid. Selleks sega riivsai piimaga ja lase 5 minutit paisuda. Haki sibul ja sega kokku riivsaiasegu, munade, hakkliha ja maitseainetega. Vormi pallid ja pruunista pannil õlis. Lao pallid ahjuvormi ja vala peale kaste. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit.