Kasutajate retseptid

Piima- šokolaadikreem 

Toidutare, 2. veebruar 2008 11:01

Kogus: ühele

Koostisosad
50- 70 g šokolaadi või 1 1/2 sl .kakaod
2 muna
2 sl .suhkrut
2 sl. (30 g) jahu
1/4 L piima
vanillsuhkrut või vanilliini
30-50 g võid

Valmistamine
šokolaad murtakse tükkideks, lisatakse 1 sl. kuuma vett ja sulatatakse kuumas veevannis. Sulatatud šokolaad või kakaopulber segatakse kõigepealt suhkru ja munadega, lisatakse jahu, 3-4 sl. külma piima ja segatakse ühtlaseks. Piim lastakse keema tõusta, segatakse munavahuga, kuumutatakse pliidil või kuumas veevannis pidevalt segades keemiseni (kuni kreem pakseneb), lisatakse või, maitsestatakse vanilligaja jahutatakse kiiresti külmaks.