Linnuliha retseptid

Ricotta-täidisega kalkunirull 

Pille Enden, 1. märts 2012, 07:12
Ricotta-täidisega kalkunirullFoto: Jaan Heinmaa
Ricotta-kohupiim teeb kuiva filee mahlasemaks, kreemisele täidisele annavad itaaliapärase maitsenüansi basiilik, päikesekuivatatud tomatid ja seedermänniseemned.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
50 g Seedermänni seemned
3 vart Basiilik (värske)
150 g Päikesekuivatautd tomatid
250 g Ricotta-kohupiim
Sool
Must pipar
1 kg Kalkunifilee
1 dl Aprikoosidžemm

Valmistamine
Rösti seedermänniseemned kuival pannil, haki basiilik. Nõruta päikesekuivatatud tomatid ja lõika õhukesteks viiludeks. Sega kõik tükeldatud ained ricotta-kohupiimaga, maitsesta soola ja pipraga. Pese kalkunifilee, kuivata ja maitsesta igast küljest soola-pipraga. Tee horisontaalne sisselõige ja keera liha lahti nagu raamat. Kui fileetükk on paksem, tee sisselõikeid rohkem. Määri lihale ühtlase kihina ricotta-kohupiimasegu, keera rulli ja seo niidiga kinni. Pruunista pannil õlis igast küljest. Tõsta ahju ja küpseta 175 kraadi juures 40 minutit. Määri pealt aprikoosidžemmiga, küpseta veel 15 minutit. Kata rull fooliumiga ja jäta 10 minutiks seisma. Lõika viiludeks ja serveeri jõhvikakastmega.