Linnuliha retseptid

Koorene kalkunikarri 

Raili Mikk, 27. veebruar 2012, 07:07
Koorene karri-kalkunipadaFoto: Jaan Heinmaa
Sellele toidule võib lisada kõikvõimalikke köögivilju, näiteks erinevaid kapsaid, paprikat või kaalikat. Kes kartulit ei armasta, võib selle kasutamata jätta ja toitu riisiga serveerida.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
400 g Kalkunifilee
2 tk Porgand
4 tk Kartul
1 tk Sibul (suur)
2 küünt Küüslauk
2 tk Õun
2 spl Nisujahu
1 tl Karri
1 spl Mesi
2 dl Rõõsk koor (10%-line või 35%-line)
2 dl Kanapuljong
Õli (praadimiseks)
Sool
Must pipar

Valmistamine
Koori porgandid ja kartulid, lõika esimesed seibideks ja teised kuubikuteks. Pruunista pannil õlis sibul ja küüslauk. Lisa kalkunitükid, porgand ja kartul. Pane juurde ka jahu, karri ja mesi ning sega kuumutades paar minutit. Kalla potti koor ja puljong. Hauta madalal kuumusel, kuni köögiviljad hakkavad pehmenema. Lõpuks lisa tükeldatud õunad ja viimistle maitse soola-pipraga. Kuumuta tasakesi, kuni õunad on pehmed.