Kasutajate retseptid
1. veebruar 2011, 23:14

Karjalapirukas

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
Põhi:
rukkijahu 3- 3,5 dl
nisujahu 1 dl
vett 2 dl
soola 1 tl
Täidis 1:
pudruriis 2 dl
vett 1 dl
piim 1 L
soola
Täidis 2:
keedetud porgandeid
veidi riisipudru
valge pipar
sool
muskaat
Määrimiseks:
kuum piim 300g
või 2 spl

Valmistamine
sega kõik taignaks kokku, peab jääma muretaigna paksune, pane külma tunniks kaheks paisuma. Keeda pudru ja riivi porgandid,maitsesta Veereta 25g taignapallid rohke rukkijahuga, rulli pastamasinast läbi 3 korda, paksus 1 siis 2 siis 3 laiaks, laota täidis laialt keskele ja näpi piruka ääred üles, küpseta 230-250c juures 15-25 min, kuni pealt kuldpruun. Kasta ahjust välja võttes kohe korraks keedetud piima-või segusse , et koor pehmeks tämbaks. Söö munavõiga kuumall. Võib külmetada kihtide kaupa.