Kreeka köök

Fetasalat, mitte päris klassikaline 

Raili Mikk, 20. märts 2012, 06:25
FetasalatFoto: Jaan Heinmaa
See on üks universaalne salat, mida on lihtne kokku segada. Salatikastet võid teha suurema portsu ja panna purgiga külmkappi ootele. Feta võid asendada (suitsu)kala- või (suitsu)kanatükkidega. Kala võib olla nii toor- kui külmsuitsu.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
200 g Feta juust
2 tk Tomat
0.5 pead Jääsalat
4 viilu Röstsai
KASTE
1 dl Oliiviõli
0.5 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
1 tl Sinep
1 tl Mesi
1 küüs Küüslauk (soovi korral, purustatud)

Valmistamine
Rebi salat tükkideks. Ära lõika noaga, sest siis kaotab salat kiiresti oma kohevuse ja muutub tumedaks. Lõika tomat sektoriteks ja juust kuubikuteks. Rösti saiaviilud. Kui sul röstrit pole, lõika sai kuubikuteks ja prae pannil krõbedaks. Pane kastmeained purki, keera kaas peale ja loksuta korralikult läbi. Kalla kaste salatile, sega kergelt läbi ja serveeri kohe.