Eesti köök

Peedi-carpaccio mädarõikakastmega 

Pille Enden, 22. veebruar 2012, 06:38
PeedisalatFoto: Jaan Heinmaa
Kerge salat piduliku söömaaja alustuseks. Kreeka pähkli õli annab mõnusa maitselisandi, kuid sobib ka ainult oliiviõli.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
500 g Peet (keedetud)
Sool
Must pipar
Roheline sibul
100 g Roheline salat (jääsalat, rukola, rooma salat jne)
2 spl Valge veini äädikas
1 tl Mesi
2 spl Kreeka pähkli õli
2 spl Oliiviõli
30 g Mädarõigas (marineeritud)
2 spl Harilik sarapuupähkel (hakitud)
40 g Riivjuust

Valmistamine
Kooritud peedid lõika õhukesteks viiludeks ja jaga neljale taldrikule või ühele suuremale vaagnale. Maitsesta soola ja pipraga. Haki sibulavarred ja raputa peedile. Rebi salatilehed väiksemateks ribadeks. Sega veiniäädikas soola ja pipraga, seejärel ka meega. Lisa õlid ja sega hulka mädarõigas. Sega salatilehtedega ja tõsta peedile. Raputa peale hakkpähklit ja riivjuustu.