Spinati-ricotta pirukasFoto: Eva Palu
Küpsetised
14. veebruar 2012, 06:33

Spinati-ricotta pirukas

Isetehtud lehttainast pirukale pole võrdset.

Koostisosad
600 g Lehttainas
TÄIDIS
400 g Ricotta
250 g Spinat (külmutatud)
3 tk Muna
0.5 tl Muskaatpähkel (jahvatatud)
1 tl Sool
0.5 tl Must pipar
100 g Juust (cheddar või muu tugevamaitseline juust)

Valmistamine
1. Võta spinat eelmisel päeval sügavkülmikust välja ja pane külmkappi üles sulama. Pigista ülessulanud spinatist üleliigne vedelik välja. Sega spinat ricotta, muna, juustu ja maitseainetega.
2. Rulli lehttainas 3-4 mm paksuseks ümmarguseks kettaks, et saad sellega katta 24 cm-se läbimõõdu ja 3-4 cm-se kõrgusega koogivormi põhja ja seinad. Tõsta lehttainas vormi ja kalla peale täidis. Rulli lahti paar cm väiksema läbimõõduga ketas ja tõsta täidisele peale. Sõrmitse kokku servad, et täidis küpsetamise ajal välja ei voolaks. Lõika järelejäänud tainaribadest koogile kaunistusi.
3. Küpseta 220-kraadi juures 20 minutit + seejärel 200 kraadi juures 30 minutit. Võta ahjust ja lase 10 minutit taheneda ning serveeri kohe.
VAATA LEHTTAINA RETSEPTI SIIT