Ürdi ja tomatiga lihapallidFoto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
20. veebruar 2012, 06:44

Ürdised lihapallid tomatiga

Rikkaliku maitsega lihapallid kreemises kastmes koos riisi või kartulipüreega on tõhus õhtusöök. Ja maitseb hästi ka järgmisel päeval üle soojendades.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 tk Tomat
3 viilu Sepik
450 g Hakkliha (kodune)
1 tk Sibul
1 küüs Küüslauk
Petersell
Basiilik (värske)
1 tk Munakollane
Sool
Must pipar
1 spl Õli
2 dl Hapukoor
0.5 dl Rõõsk koor 35%-line

Valmistamine
Poolita tomatid, eemalda seemned ja haki. Purusta sepik kombainis ja sega liha hulka koos hakitud sibula, tomati, purustatud küüslauguküüne, poole koguse hakitud maitserohelise ja munakollasega. Maitsesta segu soola ja pipraga. Vormi märgade kätega pallid ja prae 12–15 minutit pidevalt pöörates igast küljest pruuniks. Sega ülejäänud hakitud petersell ja basiilik hapukoore ja piimaga. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta lihapallidele ja lase läbi kuumeneda.