Kalatoitude retseptid

Üleküpsetatud kala seene-juustukastmega 

Pille Enden, 5. märts 2012, 06:36
Üleküpsetatud kala seene-juustukastmegaFoto: Jaan Heinmaa
See lihtne roog on ülimaitsev puravike või kukeseentega. Kel neid sahvris varuks pole, saab maitsva tulemuse ka šampinjonidega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 spl Õli
250 g Seened
3 küünt Küüslauk
1 peotäis Petersell (hakitud)
500 - 600 g Kalafilee (tursk, ahven, koha jne)
0.5 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
Sool
Valge pipar
Sai või
1 viil Sepik
50 g Riivjuust

Valmistamine
Kuumuta õli pannil, lisa purustatud küüslauk ja viiludeks lõigatud seened. Kuumuta 5 minutit. Raputa peale hakitud petersell ja sega läbi. Tõsta kõrvale. Prae kala pannil õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks. Tõsta õliga määritud ahjuvormi. Piserda peale sidrunimahla ning raputa soola ja pipart. Tõsta kalale seenesegu. Eemalda saialt koorik, purusta sisu kombainis või pudista käega peeneks. Raputa saiapudi ja riivjuust vormile. Küpseta 250-kraadises ahjus 10 minutit.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee