Kiudainerikkad toidud

Hirsipuder rosinatega II 

Lia Virkus, 14. märts 2012 13:00
Hirsipuder rosinategaFoto: Jaan Heinmaa
Pikalt podisev hirsipuder sobib talvisteks õhtuteks-hommikuteks. Hea maitse annavad pudrule rosinad ning hästi maitseb see ka marjakisselliga. Kes soovib, võib muidugi ka soolast hirsiputru teha.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 dl Hirss
4 dl Vesi (keev)
4 dl Piim
1 dl Rosinad
1 dl Suhkur
Sool

Valmistamine
Pese hirsitangud rohke veega ja nõruta tihedal sõelal. Pane hirss koos keeva veega potti ja keeda aeg-ajalt segades, kuni vesi on imendunud. Lisa piim, rosinad, sool ja suhkur. Hauta hästi väiksel tulel aeg-ajalt segades 40–45 minutit, kuni hirss on pehme. Ole pudru läheduses ja lisa vajadusel vett.
SOOVITUS:
Hirsipuder ei jää kibe, kui kupatad hirssi kaks korda keema ja alles siis jätad hirsi koos piimaga keema.