Kiudainerikkad toidud

Tervislik rukkihelbepuder 

Lia Virkus, 13. veebruar 2012, 06:38
Jäme rukkihelbepuderFoto: Jaan Heinmaa
Siinse retsepti järgi saad valmistada putru ka teiste tervislike kiudainerikaste jämedate helvestega, näiteks spelta- või täisterakaerahelvestega. Tulemus on veelgi parem, kui lisad kuivatatud musti ploome või rosinaid.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
4 dl Rukkihelbed
1 l Vesi
1 tl Sool
Või
Suhkur (soovi korral)
Kuivatataud ploomid või rosinad (soovi korral)

Valmistamine
Kuumuta vesi keemiseni. Lisa helbed ja sool ning soovi korral ka kuivatatud rosinad või tükeldatud ploomid. Hauta tasasel tulel 10 minutit, aeg-ajalt segades. Kui puder on valmis, sega hulka või ja soovi korral ka suhkur. Serveeri kohe. Kes tahab, võib või ka pudru hulka segamata jätta ja rooga võisilmaga serveerida.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee