KöögiviljatampFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
13. veebruar 2012, 06:37

Köögiviljatamp

Köögiviljatampi ajendas mind tegema sügisest saati oma järge ootav kõrvits. Kartulist, porgandist ja kõrvitsast saab kiiresti maitsva püree, mida on hea pakkuda näiteks ahjuliha kõrvale. Kõrvits annab toidule ilusa kuldkollase jume ning tänu mahedale maitsele söövad tampi hea isuga ka need, kes muidu suured kõrvitsasõbrad ei ole.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
10 tk Kartul
2 - 3 tk Porgand
2 tk Kõrvitsaviil (5- 6 cm paksused)
1 tk Sibul
2 - 3 spl Või

Valmistamine
Koori ja tükelda kartulid, porgandid, sibul ja kõrvits. Keeda köögivilju soolaga maitsestatud vees, kuni need on pehmed (25–30 minutit). Kurna enamik keeduvett kaussi, jättes potti 1–2 dl vett. Tambi köögiviljad pudruks. Maitsesta soolaga ja klopi mõnusalt vahuseks. Vajadusel lisa veel keeduvedelikku.