Maasika-jogurtitortFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
14. veebruar 2012, 08:43

Maasika-jogurtitort sõbrale

Sõbrapäev on käes. Üks suhkrust, jahust ja maasikavahust kook hellitab parimaid sõpru alati.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
50 min + ahjus 20 min + tarretub 3 tundi

Koostisosad
3 tk Muna
1 dl Suhkur
1.5 dl Nisujahu
0.5 tl Küpsetuspulber
50 g Mandlid (jahvatatud)
TÄIDIS
400 g Aedmaasikas (külmutatud)
100 g Kohupiimapasta
2 dl Maitsestamata jogurt
1 dl Suhkur
1.5 dl Rõõsk koor 35%-line
250 g Tuhksuhkur
0.5 dl apelsinimahl
10 tk Želatiinileht

Valmistamine
Eralda munakollased valgetest ja vahusta kollased suhkruga. Sega jahu küpsetuspulbriga ja sõelu munavahu hulka, lisa jahvatatud mandlid. Vahusta munavalged ja sega kiiresti tainasse. Vala tainas võiga määritud südamekujulisse vormi või 22 cm lahtikäivasse tordivormi. Küpseta põhja 180-kraadises ahjus 20 minutit. Võta ahjust, jahuta pisut ja kummuta vormist. Lase korralikult jahtuda ja lõika kaheks kihiks. Pane želatiinilehed külma veega 5 minutiks paisuma. Kuumuta apelsinimahl ja sulata selles želatiinilehed. Sulata ja püreeri maasikad, hõõru 2 sl maasikapüreest läbi sõela ja tõsta glasuuri tarbeks kõrvale. Sega ülejäänud püree kohupiimapasta, jogurti ja suhkruga. Nirista lahustunud želatiin täidise hulka, samal ajal täidist hoogsalt segades. Vahusta 1 dl koort ja sega täidisesse. Kata üks biskviitpõhja pool täidisega. Tõsta peale teine pool ja pane tort vähemalt 3 tunniks külmkappi tarretuma. Sega glasuuri jaoks 0,5 dl vahukoort tuhksuhkruga. Kui glasuur on liiga paks, lisa pisut vett. Määri enamik glasuurist tordile. Järelejäänud glasuur sega 2 sl maasikapüreega ja tõmba sellega glasuurile triibud.