Linnuliha retseptid

Kamapõhjal suitsukanapirukas 

Pille Enden, 22. veebruar 2012, 06:27
Kamapõhjal suitsukanapirukasFoto: Jaan Heinmaa
Toitev pirukas maitseb hästi nii soojalt kui jahtunult. Kama annab muretainale kargust ja tugevamat maitset.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
Ettevalmistus 40 min + 30 min külmkapis + 50–55 min ahjus

Koostisosad
1.5 dl Kamajahu
1.5 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Sool
150 g Või (külm)
0.5 dl Vesi (külm)
TÄIDIS
100 g Porrulauk
150 g Šampinjonid
1 spl Või
3 tk Muna
1.5 dl Rõõsk koor 10%-line
200 g Sulatatud juust
2 tk Kanakints või
1 tk Suitsukanakoib
150 g Kirsstomat
Sool
Must pipar
Harilik pune (kuivatatud või värske)

Valmistamine
Sega jahud, küpsetuspulber ja sool. Haki juurde külm või. Nirista vähehaaval juurde vesi ja mudi ühtlaseks tainaks. Suru 26–28 cm vormi põhja ja äärtele. Pane pooleks tunniks külmkappi. Küpseta põhja 200-kraadises ahjus 10 min. Täidiseks haki porru ja tükelda seened. Kuumuta võis esmalt porrut paar minutit, siis lisa seened ja kuumuta läbi. Lase pisut jahtuda ja tõsta eelküpsetatud tainale. Klopi munad lahti, sega kohvikoore ja sulatatud juustuga. Maitsesta soola, pipra ja punega. Eemalda kananahk ja tükelda liha. Tõsta liha pirukale. Vala peale koore-juustumunasegu. Lõika kirsstomatid pooleks ja suru täidisesse. Küpseta pirukat 200-kraadises ahjus 40–45 minutit või kuni täidis on hüübinud.