Küpsetised

Pastinaagi-ingverikook 

Angelica Udeküll, 6. veebruar 2012, 06:26
Pastinaagi-ingverikookFoto: Daisy Lappard
Pastinaak on nagu porgand, sobides ühtviisi aromaatselt nii supijuurikaks kui magusa koogi valmistamiseks.

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
3 dl Nisujahu
2 dl Suhkur
2 tl Küpsetuspulber
1 tl Ingver (kuivatud, pulber)
0.5 tl Sool
2 tl Piparkoogimaitseaine
3 tk Muna (suur)
1.5 dl Rapsiõli
1.5 dl Piim
1 spl Vanill- või vanilliinsuhkur
1 tk Pastinaak (suur)
1 dl Kreeka pähkel (hakitud)
KATE
200 g Toorjuust
Vanill- või vanilliinsuhkur
2 tl Ingver (riivitud)

Valmistamine
1. Vahusta munad, lisa peene joana õli ja seejärel piim.2. Sega omavahel kuivained ja lisa munavahule.3. Riivi pastinaak ja lisa tainasegule. 4. Haki pähklid väiksemaks ja sega taina hulka.5. Vala tainas 26 cm läbimõõduga vormi ja küpseta 175 kraadi juures umbes 45 minutit.6. Lase koogil maha jahtuda ja võta see siis vormist välja.7. Sega toorjuustu hulka riivitud ingver ja vanill ning kata kook kreemiga.NIPP:Piparkoogi-maitseainesegu on mõnus mugavustoode, kus mitu vürtsi kokku segatud. Kui seda pole käepärast, lisa taina hulka veidi kaneeli, nelki, kardemoni ja muskaatpähklit.