Pastinaagipüree Brüsseli kapsa ja suitsupeekonigaFoto: Daisy Lappard
Lihatoidu retseptid
6. veebruar 2012, 06:26

Pastinaagipüree Brüsseli kapsa ja suitsupeekoniga

Pastinaagipüree on maitsev nii eraldi toidukorrana kui ka näiteks lisandina kala, liha või miks mitte ka hakklihakastme juures. Üldse on pastinaak hea alternatiiv kartulile, seda nii vahelduse kui ka madalama tärklisesisalduse tõttu.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g Pastinaak
50 g Või
1.2 dl Piim
200 g Rooskapsas
1 spl Oliiviõli
2 spl Vesi
100 g Peekon (suitsutatud)
1 tk Sibul
Murulauk või
Petersell

Valmistamine
1. Koori pastinaagid, lõika väiksemaks ja keeda soolaga maitsestatud vees 15–20 minutit, kuni viljad on pehmed.
2. Kurna keedetud pastinaagid ja püreesta.
3. Lisa soe piim ja või ning sega püree läbi. Maistesta soola ja pipraga.
4. Lisandiks kuumuta pannil õli ning pruunista selles Brüsseli kapsad. Lisa vesi, kata pann kaanega ja kuumuta umbes 3–4 minutit.
6. Prae peekon ja sibul eraldi pannil krõbedaks.
7. Serveerides aseta hautatud kapsad püreele, lisa praetud peekon ja puista peale hakitud murulauku või peterselli.
SOOVITUS
* Kui soovid õhulisemat püreed, vahusta puder mikseriga. Muidu võid püree valmistamiseks kasutada tavalist pudrunuia.