Pastinaagipüree Brüsseli kapsa ja suitsupeekoniga
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
500 g Pastinaak
50 g Või
1.2 dl Piim
200 g Rooskapsas
1 spl Oliiviõli
2 spl Vesi
100 g Peekon (suitsutatud)
1 tk Sibul
Murulauk või
Petersell
Valmistamine
1. Koori pastinaagid, lõika väiksemaks ja keeda soolaga maitsestatud vees 15–20 minutit, kuni viljad on pehmed.
2. Kurna keedetud pastinaagid ja püreesta.
3. Lisa soe piim ja või ning sega püree läbi. Maistesta soola ja pipraga.
4. Lisandiks kuumuta pannil õli ning pruunista selles Brüsseli kapsad. Lisa vesi, kata pann kaanega ja kuumuta umbes 3–4 minutit.
6. Prae peekon ja sibul eraldi pannil krõbedaks.
7. Serveerides aseta hautatud kapsad püreele, lisa praetud peekon ja puista peale hakitud murulauku või peterselli.
SOOVITUS
* Kui soovid õhulisemat püreed, vahusta puder mikseriga. Muidu võid püree valmistamiseks kasutada tavalist pudrunuia.
Kommentaarid (0)