Röstitud pastinaagid palsamiäädikakastmesFoto: Jaan Heinmaa
Salati retseptid
6. veebruar 2012, 06:25

Röstitud pastinaak palsamiäädikakastmes

Kerge salat, milles magus-vürtsika maitsega röstitud pastinaaki toetavad roheline salat ja parmesan.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
20 min + ahjus 30 min

Koostisosad
4 tk Pastinaak (suuremad)
2 spl Õli
Sool
Must pipar
150 g Põld-võõrkapsas ehk rukola
30 g Parmesan v. muu kõva juust
KASTE
0.5 dl Palsamiäädikas
1 tl Sinep
2 tl Suhkur
Sool
Must pipar
1 spl Tüümian (värskelt hakitud)

Valmistamine
Pese ja koori pastinaagid. Lõika pikuti, olenevalt suurustest, 6– 8 sektoriks. Pane küpsetuspaberile, sega õliga, maitsesta soola ja pipraga. Küpseta 225-kraadises ahjus 30 minutit. Sega kastme ained. Jaga küpsenud pastinaagid taldrikutele, tõsta peale rukolalehed ja parmesanilaastud. Nirista peale kaste.