Küpsetised

Mesine kohupiimakook 

Epp Mihkels, 30. jaanuar 2012, 06:27
Mesine kohupiimakookFoto: Jaan Heinmaa
Mesise mandli-kookosekattega kohupiimakook on mahlane ja õige magus, just nagu üks hea kook olema peab. Ideaalne pühapäeva pärastlõunal kohvi kõrvale. Kui soovid veidi vähem magusat, piisab kohupiimatäidisele 1 supilusikatäiest suhkrust.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
20 minutit + 50 minutit ahjus

Koostisosad
250 g Või
3 dl Nisujahu
1.5 dl Täisteranisujahu
0.5 tl Küpsetuspulber
1 dl Suhkur
Sool
TÄIDIS
1 kg Kohupiim
4 tk Muna
1 dl Suhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
1 dl Hapukoor
KATE
100 g Mandlilaastud
50 g Kookoshelbed
1 dl Mesi (vedel)

Valmistamine
Sega põhjatainaks kokku kõik kuivained ja näpi hulka või, nii et saad mõnusa puru. Puista puru küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ühtlaselt laiali. Sega kohupiim, suhkrud, munad ja hapukoor ühtlaseks massiks, vala purupõhjale ja silu. Sega mandlilaastud ja kookoshelbed meega ning puista kohupiimatäidisele. Seda on pisut ebamugav teha, kuid õnnestub paremini, kui võta lusikaga mandlisegu ja lükkad siis sõrmedega tasakesi koogile.Küpseta kooki 200-kraadises ahjus 20 minutit. Alanda siis kuumust 180 kraadini ja küpseta veel 30 minutit. Lase enne serveerimist jahtuda.Kogus 12 tükki.