Aafrika köök

Köögivilja-tagine 

Pille Enden, 30. jaanuar 2012, 06:27
Köögivilja-tagineFoto: Jaan Heinmaa
Seda Põhja-Aafrika päritolu rooga serveeri traditsioonide kohaselt kuskussi või riisiga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
35 minutit + 45 minutit ahjus

Koostisosad
4 tk Porgand
3 - 4 tk Pastinaak
3 tk Punane sibul
3 tk Paprika (punane, kollane)
Sool
Must pipar
2 spl Oliiviõli
1 tl Vürtsköömen (jahvatatud)
400 g Purustatud tomatid
1 dl Aprikoos (kuivatatud)
2 tl Mesi
1 dl Vesi

Valmistamine
Koori ja tükelda porgandid ja pastinaagid. Koori sibulad ja lõika sektoriteks. Poolita paprikad, eemalda seemned ja lõika paprikad sektoriteks. Tõsta juurviljad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja piserda peale oliiviõli. Maitsesta soola ja pipraga. Küpseta 200-kraadises ahjus 40–45 minutit. Kuumuta köömneid kastruli põhjas õlis 1 minut. Vala juurde purustatud tomatid, aprikoosid, mesi ja vesi ning hauta 5 minutit. Sega hulka köögiviljad ja maitseained ning kuumuta läbi.