Äsja tehtud kruubipuder koos külma
hapupiima või keefi riga maitseb hästi.
Iseäranis hea on puder aga hiljem
võiga praetult.
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
3 dl Odrakruup
75 g Või
7 - 8 dl Vesi (või puljong)
Sool
SERVEERIMISEKS
2 tk Sibul
100 g Peekon
Valmistamine
Pese kruubid kuuma veega ja nõruta. Sulata poti põhjas või, lisa kruubid ning kuumuta segades mõni minut. Kalla juurde tuline vedelik, maitsesta soolaga ja sega läbi. Hauta kaane all pliidil väiksel tulel või 180kraadises ahjus 40–45 minutit ehk kuni kruubid on pehmed ja puder sõmer. Serveeri praetud hakitud sibula ja peekoniga. SOOVITUSLisa roale ohtralt rebitud rukolat ja frisee-salatit ning serveeri rooga hoopis mõnusa talvesalatina.
Kommentaarid (0)