Sõmer kruubipuderFoto: Jaan Heinmaa
Hommikusöögi retseptid
30. jaanuar 2012, 06:30

Sõmer kruubipuder

Äsja tehtud kruubipuder koos külma hapupiima või keefi riga maitseb hästi. Iseäranis hea on puder aga hiljem võiga praetult.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
3 dl Odrakruup
75 g Või
7 - 8 dl Vesi (või puljong)
Sool
SERVEERIMISEKS
2 tk Sibul
100 g Peekon

Valmistamine
Pese kruubid kuuma veega ja nõruta. Sulata poti põhjas või, lisa kruubid ning kuumuta segades mõni minut. Kalla juurde tuline vedelik, maitsesta soolaga ja sega läbi. Hauta kaane all pliidil väiksel tulel või 180kraadises ahjus 40–45 minutit ehk kuni kruubid on pehmed ja puder sõmer. Serveeri praetud hakitud sibula ja peekoniga. SOOVITUSLisa roale ohtralt rebitud rukolat ja frisee-salatit ning serveeri rooga hoopis mõnusa talvesalatina.