Vahemere köök

Vahemereline spagetisalat 

Angelica Udeküll, 6. märts 2012, 06:52
Vahemereline spagetisalatFoto: Daisy Lappard
Talvel maitsevad ses salatis krõmpsult konservartišokid ja kevadel noored sparglid.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
50 g Spagetid (keetmata)
4 tk Päikesekuivatatud tomatid õlis
4 õisikut Artišokk (konserv)
10 tk Oliivid
1 tk Tomat
50 g Toorsuitsusink
Põld-võõrkapsas ehk rukola
Parmesan v. muu kõva juust
KASTE
Oliiviõli
Sidrunimahl
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Keeda spagetid soolvees ja nõruta seejärel.2. Tükelda päikesekuivatatud tomatid, tavaline tomat ja artišokid väiksemaks, poolita oliivid ning ribasta sink.3. Sega spagettide hulka sink, tomatid, artišokk ja oliivid.4. Pigista hulka sidrunimahl ja lisa õli. 5. Viimasena sega juurde salatilehed ning lisa kaunistuseks mõned juustulaastud. SOOVITUS* Kasuta ära päikesekuivatatud tomatite ja/või artišokikonservi õli. Kui neid ei ole, eelista extra-virgin-oliiviõli. * Tumedad oliivid on salatis dekoratiivsemad, rohelised seevastu maitsekamad.