Mehhiko köök

Chili con carne 

Hele-Mai Alamaa, 30. jaanuar 2012, 07:47
Cilli con carneFoto: Hel-Mai Alamaa
Tšilli pidavat tuju heaks tegema...

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
Veisehakkliha või
400 g Lambahakkliha
1 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
400 g Konservoad (tumedad)
400 g Purustatud tomatid
1 kaun Tšilli
2 tl Paprika (jahvatatud)
Sool
Must pipar

Valmistamine
Koori sibul ja küüslauk. Purusta köögikombainis. Pane pann tulele. Kõigepealt sibul, küüslauk, siis tšilli ja paprika. Prae veidi, lisa hakkliha. Kui kõik on võtnud juba pruunikama jume, lisa tomatikonserv ja nõrutatud oad. Maitsesta terakese suhkru, soola ja musta pipraga. Küpseta 7 minutit ja trallal-laa. Serveeri röstitud lavaši, riisi või hoopis friikartulitega. Need tee muidugi ise ja päris kartulist. Minu kodus käibki see toit just rammusate kodufriikartulitega. Vahel ju võib.