Risoto kahele, sidrunigaFoto: Hele-Mai Alamaa
Gluteenivabad retseptid
23. jaanuar 2012, 06:35

Risoto kahele, sidruniga

Risototegu alga!

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 dl Kõrvits (jämedalt riivitud)
1 tk Sibul (väike)
2 küünt Küüslauk
2 dl Risotoriis
Või
Oliiviõli
1 dl Valge vein (kuiv)
Kanapuljong või
4 dl Köögiviljapuljong
Parmesan v. muu kõva juust
0.5 tk Sidrun (mahl ja riivitud koor)

Valmistamine
Kuumuta potis õli ja või, haki sibul-küüslauk peeneks ja prae klaasjaks. Lisa kõrvits ning mõne aja pärast riis, prae kergelt ja vala peale vein. Keeda aeg-ajalt segades ja lisades kuuma puljongit täpselt nii palju, et riis oleks kaetud. Sega ja lisa, sega ja lisa. Riivi üks tikutoosijagu Parmesani, sega see ka sisse. Olenevalt sordist saavutab riis oma õige küpsuse (natuke peab krõmps ka jääma) 15–20 minuti möödudes. Siis pigista hulka poole sidruni mahl, lisa veel riivitud Parmesani, killuke võid ja imeõhukesed sidrunikooreribad, sule pott kaanega. Viis minutit ja sööööma! Kõrvale haki talvine tomat pisikesteks kuubikuteks, surtsuta peale oliiviõli ja sidrunimahla, soola, pipart. Kui on miskit rohelist, basiilikut või peterselli, rebi ka seltsiks. Salsa võib vist öelda sellise salati kohta.
SOOVITUS: kreemisema risoto saad, kui segad kõige viimaks risotole hulka mõned korralikud supilusikatäied maitsestamata toorjuustu. Lased sel sulada ja serveerid kohe.