Peet, purpurFoto: Hele-Mai Alamaa
Salati retseptid
23. jaanuar 2012, 06:35

Peet, purpur

Mmmm. See on salat, mille pistan kõik karpi ja võtan tööle kaasa.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min
+ peedi keetmiseks kuluv aeg

Koostisosad
2 tk Peet (väiksem, keedetud)
1 spl Aed-piparrohi (või muud ürti maitse järgi)
2 spl Palsamiäädikas
1 dl Oliiviõli
50 g Feta juust
4 tk Kirsstomat
1 spl Kõrvitsaseemned
Roheline salat (lambasalat, frisee jne)

Valmistamine
Koori jahtunud peedid ja haki kuubikuteks. Sega kausis ürtide, palsamiäädika ja õliga. Võib kasutada ka kõiksugu lõbusaid maitsestatud õlisid röstitud küüslaugu või sidrunikoorega. Kui tahad peete hoidisena säilitada, pane nad purki ja vala peale täpselt nii palju õli, et ükski kuubik välja ei turrita. Nädal peavad vabalt vastu, külmkapis muidugi. Suurepärane lisand. Mina serveerin peete mõnusa rohelise, feta, paari kirsstomati ja kuival pannil röstitud kõrvitsaseemnetega.