Avokaado, minu lemmikFoto: Hele-Mai Alamaa
Ameerika köök
23. jaanuar 2012, 06:21

Avokaado, minu suur lemmik

Head avokaadot valida on suhteliselt keeruline. Praegu on müügil ka juba söögivalmis avokaadod, miinuseks hind. Seepärast mina katsetan ikka tavalistega. Kui nad juhtuvad olema kõvad nagu kivid, pistan paberkotti ja pimedasse. Tavaliselt on nad mõne päevaga juba väga head, pehmed ja maitsekad.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 tk Avokaado
6 tk Kirsstomat
1 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
Sool
Must pipar
4 oksa Koriander või
1 viil Tšilli /peeneks hakitud) või
0.5 tk Punane sibul
1 tk Täisterasai

Valmistamine
Et end mitte liialt vaevata ja lödistada libeda avokaado koorimisega, teen nii: lõikan viljad pikuti pooleks, urgitsen kivi välja ning teen noaga kuni kooreni sälgud sisse. Nüüd maitsestan soola, pipra, ohtra sidrunimahlaga. Sidrun hoiab viljaliha tumenemise eest, loksutangi mahla koore sees, nii et kogu sisu saab ühe liigutusega taldrikule keerata. Sekka mõni hakitud kirsstomat, teravuse ja särtsakuse andmiseks hakitud koriandrit, sibulat või tšillit. Kõrvale lihtsalt röstitud täisterasaia. Vahel ei ole õnneks üldse palju tarvis.