Küpsetised

Kapsapitsa 

Lia Virkus, 23. jaanuar 2012 06:41
KapsapitsaFoto: Jaan Heinmaa
Selle teistmoodi kattega pitsa tainas ei vaja kerkimist, vaid enne plaadile rullimist pool tunnikest külmkapis seismist.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
PÄRMI-MURETAINAS
4 dl Jahu
200 g Või
50 g Pärm
1 tk Muna
1 dl Vesi
0.5 tl Sool
2 tl Suhkur
KAPSATÄIDIS
1 kg Valge peakapsas
2 - 3 dl Vesi
Sool
Must pipar
1 tl Estragon (kuivatatud)
4 tk Tomat
MUNA-JUUSTUSEGU
200 g Riivjuust
2.5 dl Hapukoor
Sool
Must pipar
4 tk Muna

Valmistamine
Haki jahu võiga. Hõõru pärm suhkru ja soolaga vedelaks. Lisa muna ja vesi. Vala jahu-võisegule ja sega tainaks. Pane tainas pooleks tunnikas külmikusse tõmbuma. Tükelda kapsas, tõsta 2-3 dl keeva vee hulka ja hauta madalal kuumusel 50 minutit. Maitsesta soola, pipra ja estragoniga (soovi korral). Klopi munad lahti, lisa hapukoor ja juust ning maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta ahi 200 kraadini. Rulli tainas veidi jahusel laual või küpsetuspaberil ahjuplaadikujuliseks ja tõsta plaadile. Laota peale hautatud kapsas ja kata viilutatud tomatitega. Lõpuks vala peale muna-juustusegu. Küpseta 35-40 minutit.Kogus 1 suur ahjuplaaditäis.