Kõrvitsasupp köögiviljadegaFoto: Jaan Heinmaa
Aasia köök
11. september 2012, 05:39

Kõrvitsasupp kahe paprikaga

Kerge ja vürtsine, idamaise nüansiga kuum supp turgutab meeli.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
600 g Kõrvits (kooritud ja tükeldatud)
3 spl Õli
1 l Puljong (köögivilja)
Sool
Must pipar
Karri (pulber)
Ingver (riivitud)
3 dl Rõõsk koor
0.5 tk Paprika (kollane)
0.5 tk Paprika (punane)
1 tk Porgand (väike)
2 - 3 spl Puljong
Roheline sibul

Valmistamine
Kõrvitsa viljaliha lõika kuubikuteks, pruunista pannil õlis. Vala potti, lisa puljong ja keeda nõrgal tulel kaane all 30 minutit. Püreeri, maitsesta soola, pipra, karri ja ingveriga. Lisa kohvikoor ja kuumuta keemiseni. Lõika paprikad ja porgand tikkudeks. Hauta mõni minut pannil või sees, lisa pisut puljongit, et paremini läbi hauduks. Serveerimisel lisa need supile koos rohelise sibulaga.