Kodune supp kanamaksastFoto: Jaan Heinmaa
Pille Enden 16. jaanuar 2012 06:51
Kanamaksast ja -südamest valmib kodune supp kiiresti. Veiseproduktidest saab samuti hea roa, kuid palju pikema ajaga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
500 g Kanamaks
500 g Kanasüda
2 l Kanapuljong
4 tera Vürts
1 leht Loorber
1 - 2 tk Sibul
4 tk Kartul
2 tk Hapukurk (soolatud)
Sool
Must pipar

Valmistamine
Puhasta ja loputa subproduktid külma veega, eemalda rasv ja sooned. Pane külma veega täidetud potti, kuumuta keemiseni ja nõruta. Vala leem ära. Kuumuta puljong keemiseni, lisa hakitud sibul ja vürtsid. Tõsta tükeldatud südamed leemesse ja keeda keskmisel kuumusel 15 minutit. Koori ja tükelda kartulid ning porgandid, lisa supisse ning keeda 9–10 minutit, kuni need on enam-vähem pehmed. Lisa tükeldatud maks ja soolakurgid ning hauta 2–3 minutit. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri maitserohelise ja soovi korral hapukoorega.