Kodune supp kanamaksast
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
500 g Kanamaks
500 g Kanasüda
2 l Kanapuljong
4 tera Vürts
1 leht Loorber
1 - 2 tk Sibul
4 tk Kartul
2 tk Hapukurk (soolatud)
Sool
Must pipar
Valmistamine
Puhasta ja loputa subproduktid külma veega, eemalda rasv ja sooned. Pane külma veega täidetud potti, kuumuta keemiseni ja nõruta. Vala leem ära. Kuumuta puljong keemiseni, lisa hakitud sibul ja vürtsid. Tõsta tükeldatud südamed leemesse ja keeda keskmisel kuumusel 15 minutit. Koori ja tükelda kartulid ning porgandid, lisa supisse ning keeda 9–10 minutit, kuni need on enam-vähem pehmed. Lisa tükeldatud maks ja soolakurgid ning hauta 2–3 minutit. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri maitserohelise ja soovi korral hapukoorega.
Kommentaarid (0)