Skandinaavia köök

Karjala au ja uhkus 

Raili Mikk, 16. jaanuar 2012, 06:46
Karjala au ja uhkusFoto: Jaan Heinmaa
See lihtne hommikusöögiidee on pärit põhjanaabritelt. Imemaitsva suutäie saladus saab paljastatud, kui panna singiviil ja vana hea munavõi riisitäidisega Karjala pirukale katteks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
8 tk Karjala pirukad
150 g Sink (õhukesed viilud)
MUNAVÕI
4 tk Muna (suured)
75 - 100 g Või
Sool
Maitseürdid (värsked või külmutatud, soovi korral)

Valmistamine
Õhtul. Keeda munad ja suru koos toasooja võiga kahvli abil udruks. Maitsesta soola ja peeneks hakitud ürtidega. Sule õhukindlalt ja tõsta külmkappi hommikut ootama.
Hommikul. Tee pirukad ahjus soojaks, määri peale munavõid ja kata singiviiludega.