Kooresed rannakarbidFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
12. jaanuar 2012, 11:29

Kooresed rannakarbid

Kooreses kastmes rannakarbid on mõnusalt küüslauguse mekiga ja viivad keele alla. Sobivad süüa ka ainult värske saiaga. Kui aga seltskond on suurem, võid pastat juurde keeta ja kasutada rooga kastmena.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 kg Sinimerikarbid
5 - 6 tk Anšoovis
2 tk Sibul (väike)
6 - 7 tk Küüslauk
4 dl Rõõsk koor 10%-line
Must pipar
1 suur peotäis Petersell (hakitud)

Valmistamine
Pese rannakarbid külma vee all puhtaks. Katkised ja avanenud karbid, mis enam ei sulgu, viska minema. Tõsta karbid sõelale nõrguma. Haki sibulad, küüslauk ja anšoovised peeneks. Kuumuta kastrulis koor, lisa sibul, küüslauk, kala ja pipar. Keeda kastet tasasel tulel 10 minutit. Tõsta rannakarbid koorekastmesse ning lase kaane all küpseda kuni 10 minutit. Sega aeg-ajalt, et karbid saaksid kuumust ühtlaselt ja avaneksid ilusasti. Puista peale hakitud petersell ja serveeri kohe.